Sampo, Rampo ja Hugo
Koirat ja kissat ovat ihania lemmikkejä. Lotalla on kolme koiraa joiden nimet ovat Hugo, Sampo ja Rampo ja Jennalla on kaksi kissaa joiden nimet ovat Milli ja Nemo.

Hugo on yhdeksän vuotias Hovawart ja Sampo ja Rampo ovat vuoden ikäisiä karkeakarvaisia mäyräkoiria.

Sampolla ja Rampolla pitää olla leluja, että ne ei pura energiaansa huonekaluihin. Sampo ja Rampo leikkivät myös toistensa kanssa esim. jahtaus leikkiä tai "painia". Hugo ei tarvitse paljon leluja, mutta kyllä sekin leikkii.  Hugo, Sampo ja Rampo ovat ihania luonteiltaan ja tosi ihmisrakkaita. Ne tykkää syödä luita ja muuta sellaisia koirien herkkuja. Hugo, Sampo ja Rampo syövät kaksi kertaa päivässä (aamulla ja illalla), niillä pitää aina olla raikasta vettä ja ne käyvät  lenkillä ainakin kolme kertaa päivässä ja niitten välillä pieniä lenkkejä esim. takapihalla. Minun pitää kanssa osallistua koirien hoitoon lenkittämiseen ja ruokintaan. Ja koirat tarvitsevat paljon huomiota esim. rapsutuksia ja leikkimistä. Koirien rodusta riippuen koirien turkkia pitää hoitaa jotkut rodut tarvitsevat enemmän hoitoa niitä voi käyttää trimmaajalla tai sitten voi itse opetella nyppimään karvoja. Pikku koirat tarvitsevat paljon unta ja niiden pitää saada olla välillä ihan rauhassa.

 

 

Milli on neljä vuotias maatiaiskissa ja Nemo on kymmenen kuukautinen rotukissan ja maatiais kissan risteytys.

 Nemo ja Millikin tarvitsevat leluja Nemo tykkää leikkiä tosi paljon varmaan myös ikänsä vuoksi. Millikin pitää leikkimisestä välillä.  Nemo on tosi ihmisrakas ja antaa vieraidenkin silittää ja rapsuttaa. Millikin tykkää silittelystä ja rapsuttelusta mutta ei anna yleensä vieraiden koskea itseensä ja on muutenkin ärhäkämpi kuin Nemo. Kissojen hoito on paljon helpompaa kuin koirien hoito, koska kissoja ei tarvitse lenkittää tai mitään muuta sellaista. Kissoja pitäisi ruokkia noin kaksi kertaa  päivässä mutta kissan raksuja ja puhdasta vettä pitäisi olla koko ajan saatavilla. Kissoja pitää harjata välillä vaikka ne olisivatkin lyhyt karvaisia, mutta pitkä/puoli pitkäkarvaisia kissoja pitää harjata vähän useammin. Kissat ovat yöeläimiä eli ne nukkuvat suurimman osan päivästä ja valvovat yöt.

Nemo

                                              

Kuvat: 
Jenna
Teksti: 
Lotta ja Jenna

Avainsanat: