Aurinko
Mustolan kuudesluokkalaiset vinkkaavat sinulle Lappeenrannan kohteita, jotka ovat varmasti tutustumisen arvoisia.Hyvää kesää kaikille!

Mitä tehdä ja minne mennä Lappeenrannassa kesällä 2013?

Suosittelen

1. Lappeenrannan satama. Siellä pääsee risteilemään Camillalla. Satamassa on paljon kojuja, joista voi ostaa kaikkea. Sieltä voi ostaa vaikkapa matkamuistoja ja muita leivoksia.

2.  Hiekkalinna. Siellä voi nähdä hiekasta tehtyjä taideteoksia. Hiekkalinna sijaitsee sataman vieressä. Sieltäkin voi ostaa matkamuistoja ja muita herkkuja.

3. Myllysaari. Myllysaaressa on hyvä uimaranta. Siellä on myös jäätelökioski. Mikäpä olisi kivempaa kuin viettää päivä rannalla ja käydä välillä ostamassa jäätelöä, kahvia tai muita herkkuja.

4.  Urheilutalo. Siellä pääsee vaikka keilaamaan. Samassa rakennuksessa on myös uimahalli. Voisi käydä vaikka ensin myös kuntoilemassa ja sen jälkeen uimaan.

5.  Weera. Weera on kauppakeskus. Weerassa on paljon nuorten suosittelemia liikkeitä. Siellä on myös pieni kahvila. Jos shoppailet pitkään, voit käydä vaikkapa nauttimassa kuppi kahvia tai muita virvoitusjuomia.

Juulia 6.lk 

 

 

1. Myllysaaren uimaranta                          

Myllysaaressa on hienon uimarannan lisäksi pitkä laituri, ”pulkkaliukumäki”  lentopallokenttä, Flowpark (kiipeilyrata), parkourpuisto, leikkipuisto, kuntoilupuisto ja kioski.Lappeenranta - Myllysaaren perhepuisto
 

 2. Lauritsalan yleis- ja jalkapallokenttä

         Lauritsalan urheilukentän lisäksi Lappeenrannassa on Kimpisen kenttä, mutta Lauritsalassa on vähemmän väkeä ja paremmat jalkapallomahdollisuudet.

          Lauritsalan kentällä voi hypätä pituutta, korkeutta, heittää keihästä, kiekkoa yms.

         Varastosta voi lainata tarvittavia urheiluvälineitä.Lappeenranta - Lauritsalan kenttä

        3. Satama

Satamassa on lapsille leikkipuisto ja hiekkalinna, jossa on paljon ”ratoja”, esim sählykaukalo mailoineen ja palloineen, karuselli ja muuta. Ratoihin pääsee leimalla, jonka saa infopisteestä. Kioskeja ja toripuotejakin on paljon.Willimiehen jäljillä: Linnoitus / Lappeenrannan satama-alue                                                                                                                             

4. Linnoitus

Linnoituksessa on hienot näkymät Saimaalle. Siellä on myös kauppoja, jossa myydään esim. tekstiilejä ja perinneruokia. Myös museo löytyy alueelta.Lappeenrannan Linnoitus - Lappeenranta

 5. Huhtiniemi   

Huhtiniemessä on mini-golfradan lisäksi mahdollisuus varata esimerkiksi sulkapallo, squash kenttä. Tai muita sisäurheiluratoja. Skeittirampit ovat ilmaisia (rampit ovat ulkona).Etelä-Karjalan Liikuntakeskus

Henri 6.lk

 

Mitä tehdä Lappeenrannassa kesällä? Top 5

 1. Kanavaristeily Camillalla.  Mukava ajanviettotapa kesällä. Risteily kulkee Saimaan kauniiden saarien ja upeiden vanhojen sulkujen läpi. Camillalla voi ostaa lounaita, pientä syötävää ja juomia. Laivassa on sekä sisä- että ulkotilat.
 2. Lappeenrannan teatteri. Lappeenrannan teatterissa esitetään vangitsevia tarinoita kaikenikäisille. Teatteri tarjoaa upean elämyksen teatterin ystäville.
 3. Lappeenrannan satama. Satamassa voi kesäisin nauttia tanssi- ja lauluesityksistä, myyntikojujen antimista ja ravintolalaivojen sekä kioskien herkuista. Joka kesä sataman eri osissa on erilaisia erikoisohjelmia. Satamassa on myös iso leikkipuisto.
 4. Ostoskeskukset ja kaupat. Paljon erilaisia kauppoja, kaikille jotain. On vaate-, käsityö-, huonekalu- ja yleistavarakauppoja. Lappeenrannassa toimii myös antikvariaatti Suma.Ostoskeskuksia ovat mm. Galleria, Armada, Iso Kristiina ja Weera.
 5. 5. Pienet kaupunginosat. Lappeenrannassa on pieniä kaupunginosia, joissa on upeita maisemia ja hyvät retkeilymahdollisuudet. Käymisen arvoinen alue on Mustolan ja Mälkiän alue, jonka läpi Saimaan kanava kulkee. Mälkiältä löytyy myös Kanavamuseo, joka on kesäisin auki.
   

Aino L. 

  

Mitä tehdä Lappeenrannassa?

 1. Lappeenrannan urheilutalo. Siellä on uimahalli, keilahalli ja erilaisia saleja mm. kuntosali, painisali, nyrkkeilysali, tanssisali, judo-sali, soutusali ja monia muita. Urheilutalolla voi myös ostaa kahviosta suolaista ja makeaa purtavaa ja virvoitusjuomia.
 2. Myllysaari. Myllysaaressa on iso uimaranta, hyppytorni, josta on mahdollisuus hyppiä 5. ja 10. kerroksesta, suuri puisen liukumäki, parkour-rata, kolme lentopallokenttää, lapsille pari leikkipuistoa ja jännittävä Flowpark.
 3. Lappeenrannan satama. Satamassa on monia erilaisia kioskeja ja myyntikojuja. Esiintymislavalla voi nähdä kesäisin erilaisia tanssi- ja lauluesityksiä. Satamassa on myös lapsille leikkipuisto ja monet eri laivat lähtee satamasta. Satamassa on myös katujuna, joka kulkee päivän aikana useita kertoja samoja reittejä. Sekä suosittu hiekkalinna, johon on ilmainen pääsy.
 4. Camilla. Camilla tarjoaa matkailijoille kuljetuksen Saimaassa ja vie heidät Saimaan ensimmäiseen sulkuun. Camillalta näet helposti Saimaan ja voit nauttia samalla erilaisista virvokkeista ja välipaloista.
 5. Linnoitus. Linnoituksessa on teatterilava, jossa voi käydä katsomassa erilaisia teatteriesityksiä. Siellä voi myös käydä museossa

Elli 

 

  Missä käydä Lappeenrannassa ?

 

1. Holiday Club- Saimaa     

 HC-Saimaa on hotelli, kylpylä ja jäähalli. Siellä voi uida, syödä, luistella, katsoa maisemia, käydä salilla ja myös paljon muuta tekemistä löytyy.                                                                                        

2.Myllysaari

Siellä on esim. Flowpark.  Flowpark on suosittu kiipeilyrata, jonka läheisyydessä on uimaranta, hyppytorni ja lapsille sopiva leikkipuisto.

3.Satama

Satamassa on pieniä kojuja, jossa myynnissä on esim. aurinkolaseja, karkkia, vaatteita ja paljon muuta. Isoissa kioskeissa on jäätelöä ja vetyjä, lihapiirakoita ja kahvia.

4.Linnoitus

Linnoituksessa on kesäteatteri-esityksiä, ortodoksinen kirkko ja museoita.  Linnoituksen lähellä on hotelli Scandic Patria.

5.Keskusta

Keskustassa on kauppakeskuksia, hotelleita ja ravintoloita. Keskustassa on myös uimahalli, urheilutalo ja monia muita monipuolisen liikunnan harrastuspaikkaa.

               

  Emmi T. 6lk

         

1. Myllysaari. Siellä on uimaranta, jossa voi laskea liukumäestä ja hyppiä hyppytornista. Uimarannalla on myös pikkuinen kioski, josta voi ostaa vaikka jäätelöä. Myllysaaressa on myös lentopallokenttä ja Flowpark, jossa voi kiipeillä erilaisilla seikkailuradoilla.

 

2. Satama. Siellä on kojuja, joista voi ostaa esim. lihapiirakoita, metrilakua, jätskiä ja aurinkolaseja. Satamassa on myös hiekkalinna, joka rakennetaan vuosittain.

 

3.Jalokivikylä. Se on Lappeenrannan alueen parhaita levähdys- ja vierailupaikkoja. Siellä voi kahvitella ja tehdä mahtavia koruostoksia ja käydä jalokivimuseossa.

 

4. Holiday club. Kylpylähotelli on todellinen lomakeskus, jossa kaikki palvelut ovat saman katon alla.

 

5. Lappeenrannan uimahalli. Se sijaitsee urheilutalon yhteydessä. Siellä on vesiliukumäki ja hyppytorni.

Moona 6lk

 

KESÄNVIETTOVINKKEJÄ LAPPEENRANNASSA 2013

1. Lappeenrannan vanha kaupunki eli linnoitus:

Kohde on mielestäni kiinnostava, koska siellä voi tutustua kaupungin historiaan ja kehityksen kulkuun. Linnoituksessa on myös käsityökauppoja, ravintoloita ja mukulakivikatuja. Sieltä voit ostaa myös matkamuistoja.

2. Lappeenrannan satama ja hiekkalinna:

Satamassa voit tutustua kaupungin ”laivakulttuuriin”. Voit käydä Saimaan kanavaristeilyllä Camillalla tai muilla laivoilla sekä kiertää sataman torilla. Hiekkalinnassa voit tutustua ns. hiekkataiteeseen ja nähdä erilaisia veistoksia. Vinkki: Hiekkalinnassa kuumana kesäpäivänä kannattaa syödä jäätelö!

3. Saimaan kanavaristeily

Näe kaunista lappeenrantalaista luontoa veden päältä. Voit myös kokeilla saaristoristeilyä.

4. Lappeenrannan tori:

Seuraa paikallista markkinamyyntiä, maista rinkeleitä ja katsele kaupunkilaisten käsityön jälkeä.

5. Ylämaan spektroliittikylä:

Spektroliittikylässä voit tutustua suomalaisen jalokivitaiteen kulttuuriin! Kylästä löydät monien eri suunnittelijoiden erilaisia koru- ja koriste-esineluomuksia. Jalokivikylä on alueen parhaita levähdys- ja vierailupaikkoja!  

 

Milla       

         Lappeenrannan top 5 paikat

1. Hesburger. Se on abc:llä ja Prismassa kaupan yhteydessä. Leikkipaikka on pöytien vieressä. Hesburgereissa on myös hieno sisustus.

2. Satama. Kioskeista saa jäätelöä ja lihapiirakkaa. Kioskien vieressä on myös leikkipuisto ja hienoja laivoja. Siellä on hienot maisemat. Voit mennä laivaan baariin. Pääset myös kanava-ajelulle.

3. Myllysaari. Siellä on uimaranta. Rannalla on kioski sekä korkea hyppytorni ja liukumäki. Kioskin lähellä on myös leikkipaikka. Flowparkissa voi kiipeillä. Siellä on myös hieno ranta ja lentopallopaikka.

4. Golfkenttä. Sieltä saa ruokaa ja voi golfata. Se on sairaalan vieressä. Se on hieno paikka, ja kentällä voi viettää leppoisaa aikaa.

5. Elokuvateatteri. Sieltä saa syötävää ja voi katsoa elokuvia. Ei saa lämmintä ruokaa. Nimeltään se on Nuijamies. Sen vieressä on myös Kinoaula. Molemmissa on hienot salit ja hyviä elokuvia.

Olli 6lk 

            

Mitä Lappeenrannassa voi tehdä?

1)Myllysaari. Siellä on uimaranta, joka on todella mukava. Siellä on paljon ihmisiä, ja se on todella suosittu kesäisin. Myllysaaren hyppytornista voi hypätä jopa 10 metristä. Siellä on myös puinen   liukumäki. Myllysaaressa on parkourrata. Uusin niistä on FlowPark. Se on rata, missä tarvitsee tasapainoa.

 

2)Gringos Locos. Gringos Locoksessa on ihanaa monipuolista ruokaa. Ruoka on siellä hyvin meksikolaista ja ravintola on sisustettu hyvin meksikolaishenkisesti. Siellä on mukava syödä, koska ruoka hyvää ja henkilökunta on ystävällistä.

 

3)Satama. Siellä on hiekkalinna, jossa on kesäisin hienoja taideteoksia. Satamassa on kojuja ,joissa myydään metrilakuja ,vaatteita ja aurinkolaseja. Puodeissa myydään lihapiirakoita, kahvia ja jäätelöä. Siinä on laivojen ja veneiden laituripaikka.

 

4)Tirilän Puutarha. Siellä on laadukkaita kukkia.Siellä on myös kotieläimiä kuten pupuja ja lampaita. Sieltä voi ostaa monenlaisia kukkia ja kukkaruukkuja. Siellä on kukkiin liittyviä asioita ja ennen kaikkea henkilökunta on siellä hyvin ystävällistä.

 

5)Core. Core on myymälä missä myydään Applen ja Macin tuotteita. Sieltä saa esimerkiksi Apple- tuotteisiin kuoria ja siellä on hyvänlaatuisia tuotteita. Coressa kannattaa käydä vilkaisemassa, jos tarvitsee Applen tai Macin tuotteita.

Yolanda 6lk 

 

Lotan matkavinkit 2013

1. Lappeenrannan Lotta-museo. Siellä voi tutustua lottien historiaan ja naisten vapaaehtoistyöhön osana maamme historiaa.

 

2. Lappeenrannan Vanha kenttä. Siellä on naisten superpesisotteluita ja välillä Pesä Ysin juniorit pelaavat muita joukkueita vastaan.

3. Lappeenrannan Myllysaaren Flowpark- seikkailupuisto. Siellä voi kuluttaa päivänsä puussa.

 

4. Lappeenrannan keskusta. Siellä voit shoppailla eri kaupoissa ja käydä syömässä pitkän shoppailun jäljiltä.

5. Lappeenrannan satama. Siellä on hieno hiekkalinna ja voit varata mahdollisen risteilyn Camillalla tai muilla laivoilla.

Lotta 6lk

  

Lasse suosittelee Lappeenrannassa

 

1. Myllysaari

Myllysaari on paras paikka viettää aikaa kesällä. Siellä on Flowpark eli kiipeilypuisto. Aivan vieressä sijaitsee vesiliukumäki jota lasketaan kelkalla, hiekkaranta ja iso laituri jossa on hyppytornit.

2.  Lappeenrannan satama

Lappeenrannan satamassa sijaitsee kesäisin hiekkalinna, leikkipuisto, karuselli ja hienoja laivoja. Lähistöllä on linnoitus jossa sijaitsee paljon kojuja ja ravintoloita.

 

 

3. Liikennepuisto

Liikennepuistossa lapset saavat ajaa polkuautoilla ja riehua alueen kiipeilytelineissä. Siellä lapsilla on hauskaa. Suomessa liikennepuistoja on vähän. Liikennepuistossa on valvojia, joten siellä on turvallista.

 

 

4. Lappeenrannan pääkirjasto

Lappeenrannan pääkirjastossa on paljon kirjoja, tietokoneita, dvd-levyjä ja mikä parasta kahvikone josta saa myös kaakaoita. Hyvä kaakao maksaa vain jopa 0,50 euroa.

 

 

5. Urheilutalo

Urheilutalossa on uimahalli, keilahalli ja paljon muiden lajien harrastus saleja. Urheilutalo on paras paikka kokeilla uusia lajeja. Urheilutalolla on myös kahvio ja kuntosali.

  

 Missä käydä Lappeenrannassa?

 

1. Lappeenrannan urheilutalo. Siellä on uimahalli, keilahalli, nyrkkeilysali, tanssisali, judosali, palloiluhalli, soutusali, painisali ja monia muita. Urheilutalolla on myös kioski, josta voi ostaa pientä naposteltavaa.

2. Myllysaari. Siellä on uimaranta. Myllysaaressa voi laskea isosta liukumäestä. Siellä on myös hyppytorni, josta voi hypätä jopa 10 metristä! Myllysaaressa voi pelata lentopalloa ja Flowparkissa voi kiipeillä valjaiden kanssa. Siellä on myös iso leikkipuistoalue, ja rannalla on kioski.

3. Satama. Satamassa on kesäisin aina pieniä kojuja, joissa myydään mm. koruja aurinkolaseja, vaatteita, kirjoja, mansikoita, herneitä, mustikoita, kirsikoita, jäätelöä, lihapiirakoita, vetyjä, atomeja, vohveleita ja vadelmia.

4. Satama-alueen Hiekkalinna. Hiekkalinna aihe on tänä kesänä Kalevala. Hiekkalinnan ympärillä on pieniä kioskeja ja puoteja, joista voi ostaa matkamuistoja.

5. Risteily Camillalla. Camilla tarjoaa upean seikkailun Saimaan kanavalla. Laivassa on ravintola, näköalabaari ja suuri aurinkokansi. Camilla lähtee Lappeenrannan Satamasta. Risteily kestää noin kaksi tuntia. 

Laura V.                       

 

TOP 5 LAPPEENRANNAN MATKAKOHDETTA

1. Murheisten ranta. Siellä voi uida. Siellä on pukukoppi.

2. Tirilän puutarha. Siellä on kukkia. Se on Tirilässä.

3. Golden rax. Siellä on hyvä pizzaa. Se on keskustassa.  

 4. Tuen grilli. Siellä on hyvää ruokaa. Sekin on Tirilässä.

Joel 6LK

 

 Jenna suosittelee 2013

 

1.Ravirata. Voit katsoa raveja ja käydä Jannen vaunu nimisessä hevostarvikekaupassa.  Lapset voivat ratsastaa ja ajaa poneilla.

2.Liikennepuisto. Lapset voivat ajaa polkuautoilla, leikkiä liukumäissä, leikkitelineissä ja tutustua liikennesääntöihin hauskalla tavalla.

3.Myllysaari. Siellä voi uida, ostaa jäätelöä ja käydä Flowparkissa.

4.Ratsuväkimuseo. Museossa voi katsoa 1700- 1900 luvun hevostarvikkeita ja muuta hevosiin liittyvää historiallista tavaraa.

 

 

Janette suosittelee

 

1 Camillalla risteily. Risteilyllä saa tietoa eri paikoista Saimaalla. Sataman kioskeista voi ostaa jäätelöä ja kojuista esim. matkamuistoja ja leivonnaisia.

2 Liikennepuisto. Siellä lapset saavat ajaa polkuautoilla ilmaiseksi ja leikkiä leikki-telineissä.

3 Hiekkalinna. Tänä vuonna hiekkalinnan veistokset ovat Kalevala-teemaisia ja siellä on kojuja joista voi ostaa esim. koruja, lasten leluja tai puuha tarvikkeita.

4 Myllysaari. Siellä on hieno hiekkaranta, jossa voi uida ja laskea isosta liukumäestä puukelkalla, lasten leikkitelineitä. Jäätelökioskeista voi ostaa jäätelön lisäksi muita herkkuja.

5. Weera on kauppakeskus. Siellä on paljon nuorten suosimia kauppoja. Yleensä suosituimmat kaupat ovat Glitter , Only, Vero moda, Cubus, BikBok, Carling. Niiden lisäksi siellä on monia muita kauppoja. Siellä on kahvila Cafe Weera, jossa voi pitkän shoppailun jälkeen istahtaa ja nauttia kahvista tai jostain muusta virvoitusjuomasta. 

Toimittaja: 
Mustolan koulun kuudesluokkalaiset
Teksti: 
Mustolan 6.lk

Avainsanat: