Tiedot
Kirja
Tekijä(t): 
Tove Jansson
Alkuteos: 
Muumipappans bravader
Käännös: 
Muumipapan urotyöt
Kustantaja: 
WSOY
Kirjassa Muumipappa kirjoittaa muistelmiaan ja lukee niitä ääneen Muumipeikolle,Nipsulle,pikku Myylle ja Nuuskamuikkuselle. Muumipappa on aivan pienenä jätetty löytölasten kodin portaille,mutta hän ei kuitenkaan viihdy Hemuli-tädin pitämässä lastenkodissa vaan karkaa. Hän kertoo nuoruudestaan ja siitä kuinka tapasi Muumimamman.

Kirjan päähenkilö on muumipappa. Muumipappa tuntee itsensä sairaaksi ja luulee että kuolee. Joten hän ryhtyy kirjoittamaan testamenttia. Hän kertoo muumipeikolle,pikku Myylle,Nipsulle ja Nuuskamuikkuselle hänen lapsuudestaan ja nuoruudestaan ja kuinka hän tapasi Muumimamman. Hän selventää myös pikku Myyn,Nipsun ja Nuuskamuikkusen taustoja. Muumipappa on jo pienenä jätetty Hemuli-tädin orpokotiin. Vähän ajan päästä Muumipappa karkaa orpokodista,koska hän ei enää kestänyt Hemuli-tätiä.

Kirja oli minusta tosi hyvä,koska siinä kerrottiin kaikki asiat,mitä muumipapan elämässä on tapahtunut. Ja siinä kirjassa on sellaisia asioita joita en itsekkään tiennyt,joten se oli aika kiva kirja.

Suosittelen kirjaa kaikille jotka pitävät muumeista ja tykkäävät lukea. Kannattaa lukea myös aikaisemmatkin kirjat. Kirjaan on myös laitettu sopivasti myös kuvia joten ei tarvitse koko ajan lukea.:)

 

tekijä: Ida 6.lk

Avainsanat: